Tutaj dzielimy się informacjami o naszych drogach. Zamieszczamy zdjęcia z wykonanych inwestycji, dokumentacje, propozycje zmian, awarie, objazdy. Wątki mają w temacie nazwę drogi/ulicy.
przez Marzena Grzegrzółka » Śr lip 20, 2011 8:19 am
Panie Marcinie
zgodze sie z Panem ze działki są odrenowane ale napisze tak my mamy operat na usunięcie drenu przez naszą działkę przechodzą trzy dreny.dwie nitki są tylko i wyłącznie na mojej działce a trzecia przechodzi przez posesje Państwa Urbańskich i Szajewskich ten dren najprawdopodobniej jest przerwany i właśnie dlatego w tamtym miejscu zbiera sie od X lat woda nie tylko od momentu Naszej budowy ale od momentu budowy Państwa Szajewskich którzy poprzerywali wszystkie dreny u siebie na działce.
Mamy wkopane takie dwa duże baniaki do których odprowadzana jest woda z dachu i ogrodzenie tez powinno pomóc ale niestety w chwili obecnej nie mamy jak go zrobić:( . Dzziękuje bardzo za zainteresowanie sprawą:) i podpowiedzi:)
Pozdrawiam
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię:
przez Marzena Grzegrzółka » Śr lip 20, 2011 5:17 pm
Pani Marzeno, odwodnienie Daktylowej można planować dopiero jak zostanie Gilewicza, bo chyba tylko tam byłaby możliwość odprowadzenia wody. A koncepcji odwodnienia Gilewicza nie przypominam sobie, prawdę mówiąc. Zresztą nawet jeżeli, to koncepcja to tylko koncepcja - konieczny byłby jakiś projekt uwzględniający istniejące rzędne drogi, terenu obok oraz rowów dochodzących do Gilewicza.Łukasz Zemka Posty: 234 Dołączył(a): Pn paź 11, 2010 9:58 am Imię: Łukasz
Panie Łukaszu w zeszłym roku gmina zleciła koncepcje odwodnienia gilewicza figowej i jeszcze jakieś ulicy.Było już o tym na forum
-
Marzena Grzegrzółka
-
- Imię:
przez Dariusz Kuzma » Pt paź 07, 2011 11:26 am
Dziękuję p. Jurkowi Kopciowi za naprawę połączenia dróg Mazowieckiej i Gilewicza. Przed płytami była dziura, z którą był problem, bo nikt nie wiedział do kogo należy. Do gminy czy starostwa... Dziura została uzupełniona asfaltem.
Pozdrawiam, Darek
Administrator forum Strona firmowa tel. 602 389 106
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez Dariusz Kuzma » Pt lis 25, 2011 1:28 pm
Od kilku dni mój samochód nie zauważa, że wjechał na ul. Gilewicza... Nie wiem komu podziękować - może to efekt wizyty u p. Burmistrza.
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez Dariusz Kuzma » Pt lis 25, 2011 3:24 pm
rozchodziło mi się o dziurę przy wjeździe... :) niestety samochód jeszcze 'liczy' płyty...
-
Dariusz Kuzma
-
- Imię:
-
przez davio_91 » Pn mar 12, 2012 8:41 pm
Mam takie pytanie czy i kiedy zostaną ukończone zakręty na ul. Gilewicza oraz "przesmyk" łączenia płyt mniej więcej na wysokości ul. Kokosowej, bo dziury coraz większe. PS. czy niektórzy mieszkańcy mogli by wykazywać troszkę inicjatywy i także zjechać troszkę z tych płyt, naprawdę pobocze nie gryzie a lepiej by się jeździło ul. Gilewicza. pozdro
-
davio_91
-
- Imię:
przez Marcin Kotlarczuk » Wt mar 13, 2012 12:53 pm
Witam, proponuję zadać to pytanie przedstawicielowi wioski Opypy, czyli Sołtysowi. Też jestem ciekawy odpowiedzi na to pytanie. Na razie na forum cisza o róznych tematach palących, które dotyczą Naszej Wsi. ( drogi, latarnie, brak spotkań z mieszkańcami etc... )
Pozdrawiam
-
Marcin Kotlarczuk
-
- Imię:
przez Sołtys MWC » Wt mar 13, 2012 4:15 pm
[quote="davio_91"]Mam takie pytanie czy i kiedy zostaną ukończone zakręty na ul. Gilewicza oraz "przesmyk" łączenia płyt mniej więcej na wysokości ul. Kokosowej, bo dziury coraz większe. ZGKiG zapowiedział, że w ciągu 2-3 tygodni pojawi się w Opypach wyrówniarka oraz, że na Gilewicza zastosują asfaltowe wypełnienie ubytków.
Pozdrawiam MWC
-
Sołtys MWC
-
- Imię:
Powrót do Drogi, ulice, ścieżki